Trgovina

Tortelini z jurčki 250g


3,59 

D’Angelo Tortelini z jurčki 250g – ni potrebno shranjevanje v hladilniku

Kategorije povezav Oznake: , , ,

Opis

EKOLOŠKI POLNJENE TESTENINE Z NADEVOM IZ JURČKOV

Sestavine: Testo: zdrob durum pšenice*, voda / Nadev (26%): drobtine* (navadna pšenična moka*, kvas*), jurčki* (30%), krompirjevi kosmiči*, čebula*, sončnično olje*, česen*, morska sol, emulgator: sojin lecitin*, poper*.       *iz kontroliranega ekološkega kmetijstva

Lahko vsebuje sledi mleka in stebelne zelene. Hraniti v hladnem in suhem prostoru, stran od vročine.  Pakirano v kontrolirani atmosferi. Po odprtju hraniti v hladilniku in čim prej porabiti.           »Kmetijstvo EU/izven EU«

NAVODILA ZA PRIPRAVO: Testenine stresite v 2,5L soljene vrele vode (1 jedilna žlica soli na 1L vode) in jih kuhajte približno 12 -15 minut dokler ne bodo kuhane “al dente”. 250g = cca. 450g kuhanih testenin. Za 2 – 3 osebe.

Povprečna hranilna vrednost/100g za surove testenine:
energijska vrednost:                    1245 kJ/295 kcal,
maščobe:                                                         4,1g,
od tega nasičene maščobe:                             1,6g,
ogljikovi hidrati:                                             53g,
od tega sladkorji:                                         0,97g,
beljakovine:                                                   8,1g,
sol:                                                              0,98g.

Predlog recepta: Tortelini s jurčki z lahkim ragujem iz gob
Potrebujete: 250g tortelinov z jurčki, 100g sezonskih gob, vejico peteršilja, ½ šopka mlade čebule, 100ml kokosovega mleka, 1 strok česna, 3 žlice olivnega olja, poper in sol. Skuhajte testenine po navodilih. Operite mlado čebulo in jo narežite na 3 cm velike koščke. Na drobno narežite česen. Očistite gobe in jih na tanko narežite. V ponvi pogrejte olivno olje, dodajte mlado čebulo in česen in na hitro popražite. Nato postopoma dodajajte gobe in kuhajte 10 minut na srednjem ognju. Dodajte torteline z jurčki in dobro premešajte. Na koncu dodajte še kokosovo mleko. Dodajte tudi črni poper in zeliščno sol po okusu. Jed preložite na ogrete krožnike. Okrasite s sveže narezanim peteršiljem in takoj postrezite.

Izvajalec BIO nadzora: DE-ÖKO-001