Opis
EKOLOŠKI POLNJENE TESTENINE Z NADEVOM IZ JURČKOV
Sestavine: Testo: zdrob durum pšenice*, voda / Nadev (26%): drobtine* (navadna pšenična moka*, kvas*), jurčki* (30%), krompirjevi kosmiči*, čebula*, sončnično olje*, česen*, morska sol, emulgator: sojin lecitin*, poper*. *iz kontroliranega ekološkega kmetijstva
Lahko vsebuje sledi mleka in stebelne zelene. Hraniti v hladnem in suhem prostoru, stran od vročine. Pakirano v kontrolirani atmosferi. Po odprtju hraniti v hladilniku in čim prej porabiti. »Kmetijstvo EU/izven EU«
NAVODILA ZA PRIPRAVO: Testenine stresite v 2,5L soljene vrele vode (1 jedilna žlica soli na 1L vode) in jih kuhajte približno 12 -15 minut dokler ne bodo kuhane “al dente”. 250g = cca. 450g kuhanih testenin. Za 2 – 3 osebe.
Povprečna hranilna vrednost/100g za surove testenine:
energijska vrednost: 1245 kJ/295 kcal,
maščobe: 4,1g,
od tega nasičene maščobe: 1,6g,
ogljikovi hidrati: 53g,
od tega sladkorji: 0,97g,
beljakovine: 8,1g,
sol: 0,98g.
Predlog recepta: Tortelini s jurčki z lahkim ragujem iz gob
Potrebujete: 250g tortelinov z jurčki, 100g sezonskih gob, vejico peteršilja, ½ šopka mlade čebule, 100ml kokosovega mleka, 1 strok česna, 3 žlice olivnega olja, poper in sol. Skuhajte testenine po navodilih. Operite mlado čebulo in jo narežite na 3 cm velike koščke. Na drobno narežite česen. Očistite gobe in jih na tanko narežite. V ponvi pogrejte olivno olje, dodajte mlado čebulo in česen in na hitro popražite. Nato postopoma dodajajte gobe in kuhajte 10 minut na srednjem ognju. Dodajte torteline z jurčki in dobro premešajte. Na koncu dodajte še kokosovo mleko. Dodajte tudi črni poper in zeliščno sol po okusu. Jed preložite na ogrete krožnike. Okrasite s sveže narezanim peteršiljem in takoj postrezite.
Izvajalec BIO nadzora: DE-ÖKO-001