Opis
EKOLOŠKE POLNJENE TESTENINE Z ZELENJAVNIM NADEVOM
Sestavine: Testo: zdrob durum pšenice*, voda / Nadev (26%): zelenjava* (65% v spremenljivih količinah: čebula*, korenje*, por*, stebelna zelena*), drobtine* (navadna pšenična moka*, kvas*), krompirjevi kosmiči*, sončnično olje*, morska sol, začimbe* (v spremenljivih količinah: česen*, poper*, šetraj*), emulgator: sojin lecitin*. *iz kontroliranega ekološkega kmetijstva
Lahko vsebuje sledi mleka. Hraniti v hladnem in suhem prostoru, stran od vročine. Pakirano v kontrolirani atmosferi. Po odprtju hraniti v hladilniku in čim prej porabiti. »Kmetijstvo EU/izven EU«
NAVODILA ZA PRIPRAVO: Testenine stresite v 2,5L soljene vrele vode (1 jedilna žlica soli na 1L vode) in jih kuhajte približno 12 -15 minut dokler ne bodo kuhane “al dente”. 250g = cca. 450g kuhanih testenin. Za 2 – 3 osebe.
Povprečna hranilna vrednost/100g za surove testenine:
energijska vrednost: 1216 kJ/288 kcal,
maščobe: 3,7g,
od tega nasičene maščobe: 1,8g,
ogljikovi hidrati: 53g,
od tega sladkorji: 2g,
beljakovine: 8,4g,
sol: 0,75g.
Predlog recepta: Zelenjavni tortelini s paradižnikovo – zelenjavno omako
Potrebujete: 250g zelenjavnih tortelinov, 1 strok česna, ½ čebule, 30ml olivnega olja, ¼ l pasiranega paradižnika, ¼ l mladega, sadnega rdečega vina, 50ml tekočine v kateri so se kuhale testenine, 1 paprika, 6 češnjevih paradižnikov, 1 jajčevec, 8 zelenih in 8 črnih oliv, 4 stebla bazilike in 1 kos parmezana. Skuhajte testenine s česnom po navodilih. Čebulo prepražite na olivnem olju, dodajte pasiran paradižnik, rdeče vino in tekočino od testenin. Dodajte na majhne koščke narezano papriko, paradižnike in jajčevec skupaj z olivami in nežno pustite vreti 3min. Dodajte testenine, znižajte ogenj ter pustite da se vse skupaj kuha približno 4min. Takoj postrezite, okrasite z baziliko in posebej dodajte še parmezan.
Izvajalec BIO nadzora: DE-ÖKO-001