Trgovina

Polnozrnati cappelleti z zelenjavo 250g


3,59 

D’Angelo Polnozrnati cappelleti z zelenjavo 250g – ni potrebno shranjevanje v hladilniku

Na voljo po naročilu

Opis

EKOLOŠKE POLNOZRNATE POLNJENE TESTENINE Z ZELENJAVNIM NADEVOM

Sestavine: Testo: zdrob polnozrnate durum pšenice*, voda / Nadev (26%): zelenjava* (65% v spremenljivih količinah: čebula*, korenje*, por*, špinača*), drobtine* (navadna pšenična moka*, kvas*), krompirjevi kosmiči*, sončnično olje*, morska sol, začimbe* (v spremenljivih količinah: česen*, poper*, šetraj*), sončnično olje*, emulgator: sojin lecitin*.       *iz kontroliranega ekološkega kmetijstva

Lahko vsebuje sledi mleka. Hraniti v hladnem in suhem prostoru, stran od vročine.  Pakirano v kontrolirani atmosferi. Po odprtju hraniti v hladilniku in čim prej porabiti.           »Kmetijstvo EU/izven EU«

NAVODILA ZA PRIPRAVO: Testenine stresite v 2,5L soljene vrele vode (1 jedilna žlica soli na 1L vode) in jih kuhajte približno 12 -15 minut dokler ne bodo kuhane “al dente”. 250g = cca. 450g kuhanih testenin. Za 2 – 3 osebe.

Povprečna hranilna vrednost/100g za surove testenine:
energijska vrednost:                 1264 kJ/300 kcal,
maščobe:                                                      5,1g,
od tega nasičene maščobe:                          1,9g,
ogljikovi hidrati:                                       52,3g,
od tega sladkorji:                                        2,7g,
beljakovine:                                                8,2g,
sol:                                                              1,1g.

Predlog recepta: Zelenjavni cappelletti s piro in mlado zelenjavo
Potrebujete: 250g zelenjavnih tortelinov, 1 strok česna, 50g pire v zrnju, 1 korenje, 5 stebel špargljev, 100g mladega graha, 4 mlade čebule, 20g masla, ½ čajne žličke rjavega sladkorja, morska sol in bel poper. Skuhajte testenine s česnom po navodilih. V majhni količini vrele tekočine od testenin 10min kuhajte piro. Zelenjavo očistite in jo narežite na majhne koščke. Na maslu popražite zelenjavo po zgornjem vrstnem redu eno za drugo, glede na čas kuhanja. Dodajte piro in majhno količino pirine jušne osnove. Prav tako dodajte tekočino v kateri so se kuhale testenine. Nežno dodajte cappellete, premešajte in takoj servirajte.

Izvajalec BIO nadzora: DE-ÖKO-001

    Košarica