Trgovina

Tortelini s sirom in špinačo 250g


3,59 

D’Angelo tortelini s sirom in špinačo 250g – ni potrebno shranjevanje v hladilniku

Opis

EKOLOŠKE POLNJENE TESTENINE Z NADEVOM IZ SIRA IN ŠPINAČE

Sestavine: Testo: zdrob durum pšenice*, voda / Nadev (40%): sir* (50%:, ricotta*, gorski sir*, pecorino* ), drobtine* (navadna pšenična moka*, kvas*), mlečni kosmiči*, krompirjevi kosmiči*, posušena špinača* (6%),  sončnično olje*, morska sol, začimbe* (česen*, bazilika*, poper*), emulgator: sojin lecitin*.         *iz kontroliranega ekološkega kmetijstva

Lahko vsebuje sledi stebelne zelene. Hraniti v hladnem in suhem prostoru, stran od vročine.  Pakirano v kontrolirani atmosferi. Po odprtju hraniti v hladilniku in čim prej porabiti.           »Kmetijstvo EU/izven EU«

NAVODILA ZA PRIPRAVO: Testenine stresite v 2,5L soljene vrele vode (1 jedilna žlica soli na 1L vode) in jih kuhajte približno 12 -15 minut dokler ne bodo kuhane “al dente”. 250g = cca. 450g kuhanih testenin. Za 2 – 3 osebe.

Povprečna hranilna vrednost/100g za surove testenine:
energijska vrednost:     1303 kJ/309 kcal,
maščobe:                                          7,4g,
od tega nasičene maščobe:              4,2g,
ogljikovi hidrati:                           47,2g,
od tega sladkorji:                            3,2g,
beljakovine:                                  12,0g,
sol:                                                 1,1g.

Predlog recepta: Ravioli s sirom in špinačo s svežo špinačo in pinjolami
Potrebujete: 250g raviolov s sirom in špinačo, 1 strok česna, 20g masla, 30g pinjol, ½ čebule, 50ml suhega belega vina,  4 žlice tekočine v kateri so se kuhale testenine, 300g listov mlade špinače, malo morske soli.  Testenine skuhajte s česnom po navodilih. V posodi stopite maslo ter prepražite pinjole ter čebulo dokler nista lepe zlate barve. Dodajte belo vino, tekočino od testenin in pustite da zavre. Dodajte kuhane raviole in špinačo, pustite da špinača oveni in dodajte še morsko sol za okus. Takoj postrezite.

Izvajalec BIO nadzora: DE-ÖKO-001