Opis
EKOLOŠKE POLNJENE TESTENINE Z VEGANSKIM NADEVOM
Sestavine: Testo: zdrob durum pšenice*, voda / Nadev (40%): veganski nadev* (49%: voda, kokosova maščoba*, krompirjev škrob*, morska sol, sred. za strjevanje: agar agar*), drobtine* (navadna pšenična moka*, kvas*), por*, morska sol, emulgator: sojin lecitin*, poper*. *iz kontroliranega ekološkega kmetijstva
Lahko vsebuje sledi stebelne zelene in mleka. Hraniti v hladnem in suhem prostoru, stran od vročine. Pakirano v kontrolirani atmosferi. Po odprtju hraniti v hladilniku in čim prej porabiti. »Kmetijstvo EU/izven EU«
NAVODILA ZA PRIPRAVO: Testenine stresite v 2,5L soljene vrele vode (1 jedilna žlica soli na 1L vode) in jih kuhajte približno 12 -15 minut dokler ne bodo kuhane “al dente”. 250g = cca. 450g kuhanih testenin. Za 2 – 3 osebe.
Povprečna hranilna vrednost/100g za surove testenine:
energijska vrednost: 1187 kJ/281 kcal,
maščobe: 5,0g,
od tega nasičene maščobe: 4g,
ogljikovi hidrati: 49g,
od tega sladkorji: 2g,
beljakovine: 8g,
sol: 2g.
Predlog recepta: Ravioli z veganskim nadevom z zelenjavno in gobovo omako bolonese
Potrebujete: 250g raviolov, 1 žlička grobe morske soli, ½ čebule, 4 žlice vode v kateri so se kuhale testenine, 1 vejica sveže bazilike, 2 žlici praženih pinjol, 200g gomoljne zelenjave (pastinak, korenje, zelena, peteršilj,…), 400g paradižnika iz pločevinke, 1 žlička grobega črnega popra, 4 žlice olivnega olja, 1 žlička origana, 1 žlička paradižnikove paste, 1 žlička zmletih posušenih jurčkov, 1 žlička rjavega sladkorja. Testenine skuhajte po navodilih. Medtem na olivnem olju popražite na majhne koščke narezano zelenjavo. Dodajte paradižnikovo pasto in nežno popražite. Prilivajte tekočino od testenin za glazuro. Nato dodajte paradižnik iz pločevinke, sladkor, sol, poper in jurčke ter origano in nežno kuhajte 12 min. Dodajte raviole omaki in premešajte. Okrasite s pinjolami in baziliko. Takoj postrezite.
Izvajalec BIO nadzora: DE-ÖKO-001