Opis
EKOLOŠKE POLNJENE TESTENINE Z NADEVOM IZ ŠAMPINJONOV
Sestavine: Testo: zdrob durum pšenice*, voda / Nadev (26%): drobtine* (navadna pšenična moka*, kvas*), šampinjoni* (30%), krompirjevi kosmiči*, čebula*, sončnično olje*, morska sol, emulgator: sojin lecitin*, česen*, poper*. *iz kontroliranega ekološkega kmetijstva
Lahko vsebuje sledi mleka in stebelne zelene. Hraniti v hladnem in suhem prostoru, stran od vročine. Pakirano v kontrolirani atmosferi. Po odprtju hraniti v hladilniku in čim prej porabiti. »Kmetijstvo EU/izven EU«
NAVODILA ZA PRIPRAVO: Testenine stresite v 2,5L soljene vrele vode (1 jedilna žlica soli na 1L vode) in jih kuhajte približno 12 -15 minut dokler ne bodo kuhane “al dente”. 250g = cca. 450g kuhanih testenin. Za 2 – 3 osebe.
Povprečna hranilna vrednost/100g za surove testenine:
energijska vrednost: 1245 kJ/295 kcal,
maščobe: 4,1g,
od tega nasičene maščobe: 1,6g,
ogljikovi hidrati: 53g,
od tega sladkorji: 0,97g,
beljakovine: 8,1g,
sol: 0,98g.
Predlog recepta: Tortelini s šampinjoni v omaki iz mandljev, popra in balzamičnega kisa
Potrebujete: 250g tortelinov s šampinjoni, 50g mandljevih lističev, 100g šampinjonov, 4 žlice balzamičnega kisa, 2 žlici ekstra deviškega olivnega olja, 50ml tekočine v kateri so se kuhale testenine, 1 čajno žličko zelena popra, 1 1/2 žličko morske soli in za dekoracijo peteršilj. Skuhajte testenine po navodilih. Očistite šampinjone in jih na tanko narežite, na srednji vročini brez olja popražite mandljeve lističe dokler niso zlato-rumene barve. Dodajte balzamični kis, olivno olje in tekočino od testenin ter ves čas mešajte. Dodajte poper in sol po okusu. Omako prelijte čez testenine, okrasite s šampinjoni in peteršiljem. Takoj postrezite.
Izvajalec BIO nadzora: DE-ÖKO-001