Trgovina

Bakrena steklenica – gladka


28,95 

Bakrena steklenica – gladka

Opis

Izdelane so iz čistega visokokakovostnega bakra. So neprepustne, ročno izdelane in z dolgo življensko dobo. Pitje vode iz bakrene posode je tradicionalni ajurvedski način. Izdelane so iz 97% čistega bakra in so alternativa plastičnim in steklenim steklenicam. Voda, shranjena v bakrenih steklenicah, uravnoteži tri doše v našem telesu (Vata, Kapha in Pitta), tako da nežno vpije pozitivne lastnosti bakra. Tudi shranjena voda se bo spremenila v naravno alkalno vodo, kar pomaga uravnotežiti raven pH našega telesa.

Raziskave so dokazale, da čisti baker lahko ubije skoraj vse vrste bakterij in patogenov v vodi, ko jo shranimo za več kot 5 ur. Voda, shranjena v bakreni posodi, je napolnjena z antioksidanti.
Baker je eden najpomembnejših mineralov in zato pitje iz bakrene steklenice pomaga v boju proti pomanjkanju bakra.
Čeprav zagotavljajo veliko koristi zdravju, se bakreni izdelki ne smejo uporabljati kot nadomestek za zdravljenje vaših bolezni.
Za telo je varno porabiti do 2 mg bakra na liter vode. Raziskave kažejo, da je voda shranjena v bakreni posodi več ur absorbirala manj kot 1/20 te količine bakra, zelo daleč pod varnimi mejami. Svetujemo, da na dan zaužijete le en do dva litra vode. Voda je najboljša za bakrene steklenice.
Izogibajte se shranjevanju kislih tekočin, sadnih sokov in mleka ali mlečnih izdelkov. Prav tako v bakrene izdelke ne točite vročih tekočin.
Pred prvo uporabo jo temeljito operite. Baker bo s časom seveda patiniral. Preprosto potresemo ščepec soli na rezino limone, dovolimo soli, da se raztopi, nato pa jo nežno vtrite na notranjo in zunanjo površino steklenice. Limona in sol bosta tvorila mešanico, ki bo naravno odstranila patino in ji povrnila sijaj bakra. Ko končate, sperite z vodo in dobro osušite. Za čiščenje bakrenih izdelkov lahko uporabite tudi kis ali tamarind pasto. Nikoli pa ne perite bakrenih izdelkov v pomivalnem stroju.

950 ml