Trgovina

Bakreno strgalo za jezik


5,89 

Bakreno strgalo za jezik

Opis

Izdelan je iz čistega visokokakovostnega bakra. Je ročno izdelan in z dolgo življensko dobo. Izdelan je iz 98% čistega bakra in je namenjen čiščenju jezika. Strgalo je namenjeno čiščenju brazd na površini jezika, v katerih se zadržujejo bakterije, ki povzročajo slab zadah. Obloge je potrebno odstraniti zjutraj, saj se naberejo preko noči in vsebujejo bakterije in glivice.

Papilarna hrbtna stran jezika predstavlja idealno površino za akumuliranje ter razrast mikroorganizmov. V ostankih hrane ter odmrlih vnetnih celicah na našem jeziku se nahajajo beljakovine, ki vsebujejo žveplo. Pri razpadu le-teh se začnejo izločati močno hlapne žveplove spojine, ki imajo zelo močan ter neprijeten vonj (po gnilih jajcih). Nekateri ocenjujejo, da so ti ostanki hrane odgovorni za 90 % ustnega zadaha. Mnogi znanstveniki so mnenja, da patogeni organizmi z jezika prispevajo tudi k nastanku zobnih bolezni in bolezni obzobnih tkiv.
Pred prvo uporabo ga temeljito operite. Baker bo s časom seveda patiniral. Preprosto potresemo ščepec soli na rezino limone, dovolimo soli, da se raztopi, nato pa jo nežno vtrite na notranjo in zunanjo površino izdelka. Limona in sol bosta tvorila mešanico, ki bo naravno odstranila patino in ji povrnila sijaj bakra. Ko končate, sperite z vodo in dobro osušite. Za čiščenje bakrenih izdelkov lahko uporabite tudi kis ali tamarind pasto. Nikoli pa ne perite bakrenih izdelkov v pomivalnem stroju.

Navodila za uporabo:
1. Strgalo umijte s toplo vodo
2.Strgalo postavite na zadnjo stran jezika
3. Počasi drsite naprej proti konici jezika
4. To ponovite vsaj 5-8 krat
5. Strgalo nato temeljito sperite pod tekočo vodo ter ga osušite

30 gr
d. – 15 cm